تاریخچه ERP:
تاریخچه ERP :سیستمهای برنامهریزی منابع سازمانی (ERP)، در اوایل دهه 1960 با به کارگیری تکنولوژی کامپیوتر در صنایع تولیدی پیدا شدند. در آغاز، این سیستمها به عنوان سیستمهای مدیریت منابع تولید (MRP) شناخته میشدند و در ابتدا برای برنامهریزی تولید و موجودیها به کار میرفتند. اما در دهه 1990، با گسترش بهرهگیری از تکنولوژی اطلاعات و ارتباطات، این سیستمها به یک سیستم کامل برای مدیریت منابع سازمانی تبدیل شدند که شامل ماژولهای مختلفی از جمله حسابداری، مالی، منابع انسانی، مدیریت زنجیره تأمین و غیره میشوند.
LTI:
LTI (Learning Tools Interoperability) یک استاندارد برای تعامل بین سامانههای یادگیری مجازی مختلف است. استاندارد LTI توسط کنسرسیوم IMS Global تدوین میشود و به سامانههای مختلف اجازه میدهد تا با یکدیگر ارتباط برقرار کنند و اطلاعات و سرویسهای مختلفی را با هم به اشتراک بگذارند. با استفاده از این استاندارد، سامانههای یادگیری مجازی میتوانند از نرمافزارها و سرویسهای دیگری که در سایر سامانههای یادگیری قابل دسترسی هستند، استفاده کنند.
LH:
LH (Lighthouse)، یک سامانه مدیریت محتوای دیجیتالی است که توسط شرکت Google ارائه میشود. هدف از طراحی LH به منظور ایجاد و مدیریت سایتهای وب و برنامههای موبایل و اپلیکیشنهای دیگر است . با استفاده از این سامانه، کاربران میتوانند محتوای دیجیتالی مختلفی را ایجاد و مدیریت کنند، از جمله تصاویر، ویدئوها، فایلهای صوتی و غیره. سامانه LH با استفاده از فناوریهای جدیدی مانند ماشین بینایی و هوش مصنوعی به کار میرود تا کاربران را در ایجاد محتوای دیجیتالی با کیفیت و بهینه کمک کند.
نحوه عملکرد ERP(مدیریت منابع سازمانی):
سیستمهای برنامهریزی منابع سازمانی (ERP)، نرمافزارهای یکپارچه و هماهنگی می باشد ; که میتوانند به پشتیبانی از انواع فرآیندهای عملیاتی و عملکردی کسبوکار کمک کنند و به عنوان ابزاری برای نظارت، کنترل و هماهنگی فعالیتهایی که در مراکز مختلف کسبوکار انجام میشود، عمل میکنند. با استفاده از فناوریهای پیشرفته پایگاه داده و ارتباطات و پوشش صحیح برنامههای کسبوکاری مختلف، این سیستمها، به مرکزیسازی داده، یکپارچهسازی نرمافزارهای کسبوکاری و بازطراحی فرآیندهای کسبوکار میرسند. هدف از پیادهسازی این سیستمها بهینهسازی فرایند، افزایش بهرهوری و کسب مزیت رقابتی از طریق فناوری اطلاعات نوآورانه است.
نرم افزار های ERP :
ERP سیستمی است که میتواند مجموعهای از نرمافزارها را به صورت یکپارچه با هم ترکیب کند تا نیازهای مختلف سازمان را برآورده کند. این سیستمها علاوه بر یکپارچهسازی فرآیندها، امکان مدیریت منابع مختلف سازمان را نیز فراهم میکنند. این منابع شامل منابع مالی، انسانی، فیزیکی و غیره هستند.
با استفاده از ERP، اطلاعات مربوط به تمامی واحدهای سازمان در یک پایگاه داده مرکزی ذخیره میشوند و در دسترس همه کاربران قرار میگیرند. این سیستمها به شکل یکپارچه و هماهنگی شده عمل میکنند و امکان انجام تغییرات و بهبودهای مورد نیاز را با توجه به نیازهای سازمان فراهم میکنند.
بهینه سازی فرایند با ERP :
با استفاده از ERP، سازمانها میتوانند فرآیندهای خود را بهینهسازی کنند و از اشکالات و تداخلات موجود در فرآیندهای مختلف جلوگیری کنند. همچنین، این سیستمها به سازمانها این امکان را میدهند که به صورت سریع و دقیق به اطلاعات مورد نیاز دسترسی پیدا کنند و در نتیجه، تصمیمات بهتری بگیرند.
علاوه بر این، با استفاده از ERP، میتوان تمامی فعالیتهای مرتبط با یک سازمان را در یک مکان مرکزی تشکیل داد و به راحتی اطلاعات را بین اعضای سازمان به اشتراک گذاشت.
ماژول های ERP :
سیستمهای ERP شامل ماژولهای مختلفی مانند مالی، حسابداری، مدیریت منابع انسانی، مدیریت زنجیره تأمین و غیره هستند. طراحی هر ماژول به منظور پوشش یک قسمت از کسب و کار می باشد . به عنوان مثال، ماژول مالی به منظور مدیریت مالی و حسابداری سازمان می باشد. در این ماژول، تمامی عملیات مالی مانند صدور فاکتور، پرداخت حقوق و دستمزد، مدیریت بودجه و غیره مدیریت میشود.
تاثیر ERP در سازمان:
با استفاده از سیستمهای ERP، میتوان به مدیران سازمان اطلاعات دقیق و به روز را درباره عملکرد کسبوکار ارائه داد و به آنها کمک کرد تا تصمیمگیریهای بهتری را انجام دهند ; با استفاده از این سیستمها، میتوان به نحوی بهینهتر و مؤثرتر، منابع سازمان را مدیریت کرد و در نتیجه، بهبود بهرهوری و کاهش هزینههای سازمان را ممکن ساخت. در کل، استفاده از سیستمهای ERP به سازمانها کمک میکند تا بهبود عملکرد و رشد بیشتری را تجربه کنند.
موارد مرتبط: